Σίτιση με την μέθοδο SOSSOS Approach to Feeding: πρόγραμμα που αφορά στην αξιολόγηση και παρέμβαση παιδιών τα οποία αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην σίτιση ή/και υπολείπονται στο σωματικό βάρος. Αναπτύχθηκε από την Δρ. Kay Toomey, Ph.D., Παιδιατρική Ψυχολόγο, σε συνεργασία με άλλες ειδικότητες, όπως παιδιάτρους, διαιτολόγους, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές στο Star Center Foundation των Η.Π.Α. Η ονομασία της μεθόδου προέρχεται από τις λέξεις Sequential (Διαδοχική), Oral (Στοματική), Sensory (Αισθητηριακή).
Η μέθοδος SOS εστιάζει στην αύξηση του επιπέδου άνεσης ενός παιδιού με την τροφή, μέσω της διερεύνησης και της μάθησης των διαφορετικών ιδιοτήτων των τροφίμων που αφορούν στην υφή, στο σχήμα, στην γεύση και στο χρώμα, ακολουθώντας μία ιεραρχία βημάτων.
Λαμβάνονται υπόψιν τα κινητικά ορόσημα, οι στοματοκινητικές δεξιότητες, η αισθητηριακή ανάπτυξη, η μάθηση/συμπεριφορά , η διατροφή καθώς το περιβάλλον του κάθε παιδιού.
Οι συνεδρίες περιλαμβάνουν την αισθητηριακή προετοιμασία του παιδιού και την εμπλοκή του με μια συγκεκριμένη εξατομικευμένη ιεραρχία τροφών. Το πρόγραμμα μπορεί να εφαρμοστεί σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο.

 

 
 
 
Επικοινωνία
 
Το κέντρο βρίσκεται, στην Αγία Παρασκευή, στη διεύθυνση Αγίου Ιωάννου 7, απέναντι από την κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 210-6019798 και μπορείτε να στείλετε e-mail στη διεύθυνση, info@logoskopio.gr.
 
Στο κέντρο έχετε πρόσβαση με:
 
 
  • Λεωφορεία ΟΑΣΑ: 303, 305, 308, 315, Α5, Β5
 
  • Κτελ Αττικής:​  από Αθήνα, με κατεύθυνση: Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Λαύριο, Μαρκόπουλο, Σούνιο, Πόρτο-ράφτη και προς Αθήνα, με κατεύθυνση: Αθήνα.
                                       
 
Ονοματεπώνυμο:
Διεύθυνση:
Πόλη:
Τ.Κ.:
Νομός:
Τηλέφωνο:
Διεύθυνση E-Mail:
Μήνυμα:
 


Το μήνυμα εστάλει με επιτυχία!!
 
 
 
Αρχική|Νέα Ανακοινώσεις|F.A.Qs|Σύνδεσμοι|Επικοινωνία
 
Αγίου Ιωάννου 7, 15342 Αγία Παρασκευή Τηλ: 2106019798, 6944366223
© copyright 2021, All right reserved,  Web Experts: Κατασκευή Ιστοσελίδων