Διεθνές Συνέδριο στην Αθήνα για την Πρώιμη Ανάπτυξη του Παιδιού


 

40 Χρόνια Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών


 

2η Διαδικτυακή Ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακών Παιδιάτρων


 

Σίτιση με την μέθοδο SOSSOS Approach to Feeding: πρόγραμμα που αφορά στην αξιολόγηση και παρέμβαση παιδιών τα οποία αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην σίτιση ή/και υπολείπονται στο σωματικό βάρος. Αναπτύχθηκε από την Δρ. Kay Toomey, Ph.D., Παιδιατρική Ψυχολόγο, σε συνεργασία με άλλες ειδικότητες, όπως παιδιάτρους, διαιτολόγους, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές στο Star Center Foundation των Η.Π.Α. Η ονομασία της μεθόδου προέρχεται από τις λέξεις Sequential (Διαδοχική), Oral (Στοματική), Sensory (Αισθητηριακή).
Η μέθοδος SOS εστιάζει στην αύξηση του επιπέδου άνεσης ενός παιδιού με την τροφή, μέσω της διερεύνησης και της μάθησης των διαφορετικών ιδιοτήτων των τροφίμων που αφορούν στην υφή, στο σχήμα, στην γεύση και στο χρώμα, ακολουθώντας μία ιεραρχία βημάτων.
Λαμβάνονται υπόψιν τα κινητικά ορόσημα, οι στοματοκινητικές δεξιότητες, η αισθητηριακή ανάπτυξη, η μάθηση/συμπεριφορά , η διατροφή καθώς το περιβάλλον του κάθε παιδιού.
Οι συνεδρίες περιλαμβάνουν την αισθητηριακή προετοιμασία του παιδιού και την εμπλοκή του με μια συγκεκριμένη εξατομικευμένη ιεραρχία τροφών. Το πρόγραμμα μπορεί να εφαρμοστεί σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο.

 

 
 
 
Εργοθεραπεία
 
Τι είναι η εργοθεραπεία;
Η παιδιατρική εργοθεραπεία είναι η επιστήμη που στοχεύει στη βελτίωση της λειτουργικότητας και της ανάπτυξης των παιδιών. Οι εργοθεραπευτές βοηθούν το παιδί μέσα από το παιχνίδι και τις οργανωμένες δραστηριότητες να βελτιώσει τις γνωστικές και κινητικές του δεξιότητες, να ενισχύσει την αίσθηση της επίτευξης, την αυτο-εκτίμησή και να ολοκληρώσει δραστηριότητες της καθημερινής του ζωής (προσωπική φροντίδα, παιχνίδι, σχολείο).

Περισσότερα
 
Πού παρεμβαίνει ο εργοθεραπευτής;
Ο εργοθεραπευτής παρεμβαίνει στους τομείς που βοηθούν τις δραστηριότητες καθημερινής ζωής, τον αισθητηριακό τομέα, την αδρή κίνηση, τη λεπτή κίνηση και τον γνωστικό τομέα.

Περισσότερα
 
Αισθητηριακή ολοκλήρωση
Είναι η νευρολογική διαδικασία που οργανώνει τις αισθήσεις του σώματός μας και μάς καθιστά ικανούς να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά προς το περιβάλλον.

Περισσότερα
 
 
 
Αρχική|Νέα Ανακοινώσεις|F.A.Qs|Σύνδεσμοι|Επικοινωνία
 
Αγίου Ιωάννου 7, 15342 Αγία Παρασκευή Τηλ: 2106019798, 6944366223
© copyright 2024, All right reserved,  Web Experts: Κατασκευή Ιστοσελίδων