Σίτιση με την μέθοδο SOSSOS Approach to Feeding: πρόγραμμα που αφορά στην αξιολόγηση και παρέμβαση παιδιών τα οποία αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην σίτιση ή/και υπολείπονται στο σωματικό βάρος. Αναπτύχθηκε από την Δρ. Kay Toomey, Ph.D., Παιδιατρική Ψυχολόγο, σε συνεργασία με άλλες ειδικότητες, όπως παιδιάτρους, διαιτολόγους, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές στο Star Center Foundation των Η.Π.Α. Η ονομασία της μεθόδου προέρχεται από τις λέξεις Sequential (Διαδοχική), Oral (Στοματική), Sensory (Αισθητηριακή).
Η μέθοδος SOS εστιάζει στην αύξηση του επιπέδου άνεσης ενός παιδιού με την τροφή, μέσω της διερεύνησης και της μάθησης των διαφορετικών ιδιοτήτων των τροφίμων που αφορούν στην υφή, στο σχήμα, στην γεύση και στο χρώμα, ακολουθώντας μία ιεραρχία βημάτων.
Λαμβάνονται υπόψιν τα κινητικά ορόσημα, οι στοματοκινητικές δεξιότητες, η αισθητηριακή ανάπτυξη, η μάθηση/συμπεριφορά , η διατροφή καθώς το περιβάλλον του κάθε παιδιού.
Οι συνεδρίες περιλαμβάνουν την αισθητηριακή προετοιμασία του παιδιού και την εμπλοκή του με μια συγκεκριμένη εξατομικευμένη ιεραρχία τροφών. Το πρόγραμμα μπορεί να εφαρμοστεί σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο.

 

 
 
 
Γενικές πληροφορίες»Οδηγίες για την έγκριση θεραπευτικών συνεδριών
Οδηγίες για την έγκριση θεραπευτικών συνεδριών
 
Μετά την αξιολόγηση του παιδιού σας και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης πρέπει:
Στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ της περιοχής σας, να ζητήσετε από τον Ελεγκτή Ιατρό να  σφραγίσει – εγκρίνει τις συνεδρίες  οι οποίες προτείνονται στη γνωμάτευση. Σφραγίζεται η γνωμάτευση και το βιβλιάριο υγείας.
Στη συνέχεια:
Βγάζετε φωτοαντίγραφα της γνωμάτευσης, 1 για κάθε μήνα και για όσους μήνες αναγράφει η γνωμάτευση (12,9,6 κτλ.).

 
Κάθε μήνα, με την απόδειξη από τις συνεδρίες και το  φωτοαντίγραφο από την γνωμάτευση, πηγαίνετε στο τμήμα παροχών της περιοχής που ανήκετε, για να  καταθέσετε τα δικαιολογητικά και να μπορέσει ν’ αρχίσει η διαδικασία επεξεργασίας έτσι ώστε να κατατεθεί στο λογαριασμό σας το χρηματικό ποσό που δικαιούστε σύμφωνα με τη γνωμάτευση η οποία έχει κατατεθεί.
 
 
 
 
Αρχική|Νέα Ανακοινώσεις|F.A.Qs|Σύνδεσμοι|Επικοινωνία
 
Αγίου Ιωάννου 7, 15342 Αγία Παρασκευή Τηλ: 2106019798, 6944366223
© copyright 2021, All right reserved,  Web Experts: Κατασκευή Ιστοσελίδων